Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

З чого починається обленерго?

March 21, 2018

Усім відомий вислів: «Театр починається з вішалки». А от обленерго – з оперативно-диспетчерської служби.

Оперативна – диспетчерська служба (ОДС) - саме звідси здійснюється керування усіма мережами Херсонської області. Основне завдання служби – це забезпечення надійного і стійкого функціонування об’єднаної енергосистеми України та якісне і безперебійне енергопостачання споживачів.

-  Наша служба здійснює цілодобовий контроль за подачею електроенергії від регенеруючих джерел, які знаходяться, як на території області, так і за її межами, до кінцевого споживача, до наших побутових та юридичних споживачів, - розповідає начальник оперативно-диспетчерської служби «Херсонобленерго» Валерій Пасічник. Наші диспетчери постійно здійснюють оперативно-диспетчерське керування електричними мережами 35 та 150 кВт, контролюють пропускну здатність наших ліній і електроустаткування, а також стежать за якістю електроенергії.

Робота диспетчера складна та відповідальна, тому тут працюють висококваліфіковані працівники, з вищою технічною освітою, які мають багаторічний досвід роботи у сфері енергетики.

При виконанні планових профілактичних робіт, або при ліквідації аварії диспетчер приймає оперативні заходи по ліквідації аварій, що призвели до припинення подачі електроенергії. Працівник служби повинен знати як правильно вчинити в тій чи іншій ситуації, як правильно вивести обладнання, як переключити навантаження, щоб споживачі були забезпечені електроенергією. Для здійснення цієї роботи потрібний великий багаж особливих знань.

Валерій Володимирович з гордістю говорить про своїх колег, досвід та технічна обізнаність яких дозволяє вирішувати завдання різної складності.

-  Кваліфікований персонал служби працює чітко та злагоджено. Наші диспетчери усі з вищою освітою, мають вищу групу кваліфікації з електробезпеки, володіють всіма нормативними документами, які вони використовують у своїй роботі. Завдяки висококваліфікованому колективу ми забезпечуємо наших споживачів якісною електроенергією, - зазначив В.Пасічник. 

Нагору